Voeding

Al enige tijd wordt er geschreven over de invloed van voeding op ADHD. Door middel van het schrappen van 1 voedingsmiddel per keer en het bijhouden van het gedrag kan bepaald worden welk voedingsmiddel ADHD-gedrag oplevert. Ook las ik dat het toch niet voldoende wetenschappelijk was onderbouwd.

Toch is het makkelijk voor te stellen dat voeding invloed heeft op ons welzijn en ons gedrag. In feite wordt ons lichaam opgebouwd en draaiende gehouden door bouw- en brandstoffen uit voedsel.

Als je alleen al gaat bijhouden wat je eet en het effect ervan op je welzijn en gedrag, heeft dat al een invloed. Je gaat anders kijken naar wat je naar binnen werkt. Hoe bewust zijn we eigenlijk van wat we op een dag eten? En hoe gezond dat is? De meeste mensen weten wel ongeveer wat de richtlijnen zijn voor gezond eten, de schijf van vier of vijf…maar hoe vaak eet je nou 2 stuks fruit op een dag en voldoende groenten? Verbazingwekkend is eigenlijk hoe slecht het voedsel doorgaans in ziekenhuizen is.

Dan hebben we nog al die toevoegingen, E-nummers, wat brengt dat teweeg in ons lichaam? Sommige mensen zweren dat hun kinderen daar heel druk van worden. En van suiker. Dat is weer logisch want dat levert een energiestoot op. En die energie moet ergens heen.

En dan is er nog emotie-eten. Eten voor de gezelligheid, lekkere dingen zoals chocola voor de troost. Je voelt je goed, je hersenen reageren erop. Voor je lichaam kan dat soms teveel zijn. Misschien dat je dan eigenlijk naar geestelijke voeding zoekt. Wat dat is, is voor iedereen verschillend. Momenteel zijn er veel mensen op zoek naar iets van geestelijke voeding, iets spiritueels, iets…

Heel vroeger waren mensen de hele dag bezig met het vergaren van het eten. Nu werken velen de hele dag en eten snel nog eventjes iets tussendoor. Terwijl we werken om voedsel te kunnen kopen om ons in leven te houden…

Kies hieronder een volgende blog of lees verder over behandelmethoden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *