Over Richters

Al jarenlang ben ik heel geïnteresseerd in de werking van de hersenen. Het lerend vermogen van de hersenen vind ik fascinerend. Aan de Vrije Universiteit ben ik afgestudeerd in de Kinder- en Jeugd neuropsychologie. Ik heb een scherp observatie en analyserend vermogen en kan goed afstemmen. Via het maken van mozaïek heb ik de kracht van de aandachtsflow ontdekt en de creativiteit, het vinden van nieuwe mogelijkheden.

In deze tijd met veel prikkels om ons heen, raken we snel onze aandachtsfocus kwijt. Ik wil graag kinderen en volwassenen helpen bij wie het concentratievermogen verstoord is, zoals bij ADHD/ADD, stress, burnout, lichte angst en depressieve klachten. Slaapproblemen, game- of telefoonverslaving hangen daar ook vaak mee samen.  Om te onderzoeken hoe je de aandachtsfocus weer terugkrijgt heb ik me onder andere verdiept in de hersentraining met neurofeedback. Hersenpatronen veranderen kan via een neurofeedback training, maar ook door bijvoorbeeld Cognitieve Gedragstherapie of een combinatie.

Ik werk als zelfstandige (KvK 52693627) in de BGGZ (basisGGZ) in Psychologen/pedagogenpraktijk ’t Gooi, Ruitersweg 32 in Hilversum, zie www.praktijktgooi.nl.

Praktijkhoudster is Henriët van Houten en in de praktijk is ook Melanie Broekhof, www.gewichtsconsulentmelanie.nl werkzaam. We werken ook samen als team en als intervisiegroep.

PSYCHOLOOG NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) lidmaatschapsnummer 19256, Kvk 52693627

Antoinette Richters van Psychologiepraktijk Richters, Ruitersweg 32 Hilversum