Investeer in jezelf

Investeren

Je bedrijf ben je zelf. Als het met jou goed gaat, loopt je bedrijf ook goed. En andersom. Het economische tij even niet meegerekend.

Het helpt om te investeren in jezelf. Je energie niveau op peil te houden zodat je goed functioneert en met de dagelijkse stress om kunt gaan.

Dat kun je doen door bijvoorbeeld elke ochtend te beginnen met een paar oefeningen. Ademoefeningen via de computer. Als je dat doet, begin je echt anders aan de dag. Je kunt flexibeler omgaan met wat er op je af komt en je kunt je grenzen beter bewaken.

Als je al langere tijd last hebt van concentratieproblemen is neurofeedback te overwegen. Eerst wordt er een QEEG gemaakt, dat is een EEG dat vertaald is in afbeeldingen van de hersenen waarop je kunt zien waar teveel en waar te weinig hersenactiviteit is. Er wordt een rapport van gemaakt met aanbevelingen voor behandeling. Die behandeling is afgestemd op jouw hersenpatroon. De hersenen krijgen feedback, maar je kunt geen bewuste inspanning leveren voor verbetering, het effect is direct op de hersenen. De gewenste hersengolven worden beloond waardoor ze toenemen. De ongewenste hersengolven worden afgeremd. De behandeling is eenvoudig en effectief. Het zelfregulerend mechanisme van de hersenen wordt gestimuleerd, je kunt het wel conditietraining voor de hersenen noemen.

De training vindt twee keer per week plaats, voor conditietraining heb je dat nodig. Per persoon verschilt het aantal sessies dat nodig is, maar vaak heb je wel 30 tot 40 sessies nodig. Het is dus even een intensieve periode, waar je veel profijt van zult hebben. Na de training zijn de hersenen in goede conditie en zullen ze in het dagelijks leven blijven reguleren. Met kleine oefeningetjes kun je de hersenen in conditie houden.

Concentreren, aandacht en korte termijn geheugen hangen heel erg samen. Zonder aandacht erbij zul je niks onthouden. Verbetering op dit vlak zal tot algeheel beter functioneren leiden.

Kies hieronder een volgende blog of lees verder over behandelmethoden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *