Voor wie?

De diagnostiek en behandelingen die ik doe zijn voor iedereen, jong en oud,  die een belemmering in het leven ondervindt en daar ondersteuning bij wil. Het kunnen problemen zijn op het gebied van concentratie, stress, burn-out, angst, stemming, slaapstoornissen en gedrag.

Ik heb me gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling bij AD(H)D (Engels: Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder; aandoening in aandachtstekort met of zonder hyperactiviteit) Wanneer je je focus weer terugkrijgt, je weer kunt concentreren, kun je ook weer aan problemen werken. Ik ben gestopt met neurofeedback, maar op verschillende manieren krijg je beter zicht op je functioneren en wordt gewerkt aan blijvende verandering. Dat kan met zelfstructurering, aandachttraining, de Beter bij de lesmethode, maar ook ademtraining kan erbij helpen.

Het is best een stap om hulp te zoeken, maar als je leven daarna weer op koers is, levert het veel op. Bijtijds hulp zoeken voorkomt dat de problemen groter worden.

Mijn behandelingen vallen onder BGGZ (Basis Geestelijke Gezondheid Zorg).

Daarnaast bestaat er SGGZ, dat is Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg en die is bedoeld voor de wat zwaardere problemen zoals zware depressie of psychiatrische aandoeningen.

Het eerst gesprek is een intakegesprek waarbij ik veel vragen stel om een beter beeld te krijgen van de klachten en de achtergrond ervan. Aan het eind van dit gesprek bepalen we samen hoe we verder gaan. De behandelingsafspraken duren 3 kwartier.

De aandachtstraining met mozaïek is gericht op kinderen vanaf 7 jaar, maar kan ook aangepast worden aan de behoeften van een volwassene.

De ademtraining zal voor hele jonge kinderen nog niet toepasbaar zijn, maar ik kan daar ook ouderadviezen voor geven.

Mail me gerust als je nog vragen hebt!

Antoinette Richters, Psychologiepraktijk Richters