ademtraining

Ademtraining bij faalangst

Ademtraining bij faalangst is heel effectief.

Faalangst is angst die elke keer opkomt als je iets gaat doen waarbij je bang bent dat je faalt. Zie wikipedia:

Falen betekent dat het niet zo gaat als je vindt dat het zou moeten gaan. Dus wat voor de een falen betekent, kan voor de ander een prima prestatie zijn.

Als je iets nieuws leert, hoort daarbij dat je fouten maakt. Voor veel mensen is het toch vervelend om een fout te maken. Soms krijg je van anderen ook commentaar als je een fout maakt en ga je je ervoor schamen.

Dan kan het zijn dat je steeds angstiger wordt om iets te leren. Die angst wordt gevoed door de gedachten die je hebt. Met ademtraining leer je je te concentreren op je adem en de gedachten los te laten.

Angst voor examens is op zich heel normaal. Angst voor nieuwe dingen en mensen aanspreken is ook vrij normaal, er is altijd een drempeltje om over te gaan. De meeste mensen hebben geleerd dat het meestal wel goed gaat en dat als het niet goed gaat het niet zo erg is en zijn zich niet meer bewust van de drempel.

Als die drempel heel hoog voelt en je er van weg gaat lopen, neemt de angst toe. De drempel wordt een hele hoge berg.

Tijdens de ademtraining ga je steeds rustiger en gelijkmatiger ademen en dan voel je je ook rustiger. Ook je gedachten worden rustiger. Als je dit leert toepassen wanneer je een drempel tegenkomt, iets waar je bang voor bent, dan blijf je je angst de baas. Ookal ben je angstig, je gaat het toch doen. Door je aandacht bij de adem te houden, kun je je concentreren op de taak. Hoe vaker je dit doet, hoe minder de angst wordt.

faalangst
faalangst en zelfvertrouwen

Je kunt naar de blog Ademtraining bij stress gaan of lees verder over behandelmethoden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *